Geplaatst op

Jeugd- en Gezinscoach bij het Aanmeld- en Adviesteam Jeugd Gemeente Alkmaar

CAO Jeugdzorg schaal 10 (32 uur)

Het team Jeugd bij de Gemeente Alkmaar bestaat uit medewerkers van het Aanmeld- en Adviesteam, Jeugd- en Gezinscoaches, Jeugdhulpdeskundigen, een gedragswetenschapper, twee teamcoaches, een kwaliteitsfunctionaris en een coördinator team Jeugd. Het team Jeugd biedt ondersteuning aan jeugdigen en het gezin in hun eigen omgeving bij het oplossen van (niet alledaagse) vraagstukken met betrekking tot de verzorging, de opvoeding en veilige omgeving van de jeugdige. Tevens is het team Jeugd de ‘toegangspoort’ tot specialistische en/of intensievere zorg. In het geval dat het gezin zelf niet de regie kan voeren blijft de Jeugd- en Gezinscoach als regisseur betrokken bij het gezin.

De functie Jeugd- en Gezinscoach bij het Aanmeld- en Adviesteam Jeugd

De Jeugd- en Gezinscoach bij het Advies- en Aanmeldteam is het eerste aanspreekpunt voor inwoners en ketenpartners omtrent vragen rondom jeugd- en opvoedproblematiek. Je geeft advies, beoordeelt aanmeldingen op inhoud en onderneemt actie bij crisissituaties. Er zijn verschillende andere taken die uitgevoerd worden vanuit het Aanmeld- en Adviesteam, zoals het aansluiten vanuit een adviserende rol bij de Beschermingstafel, Toetsing ter Tafel en word je met regelmaat gevraagd om mee te denken of aan te sluiten bij een overleg van ketenpartners. Op een dag komen er uiteenlopende vraagstukken binnen waardoor het een afwisselende functie is.

Wie zoeken wij?

Ben jij die sociaalvaardige, kritische, klant- en resultaatgerichte collega? Kun je zelfstandig werken binnen een zelf organiserend team, maar ben je ook een teamplayer? Ben je analytisch en kun je moeiteloos schakelen tussen verschillende taken, die afwisselend en snel na elkaar om jouw aandacht vragen? Blijf je presteren onder druk en kun je je hierin flexibel opstellen? Weet jij door middel van je ‘hands on mentaliteit’ snel je weg te vinden in de organisatie en vervul je daarin een verbindende rol? Ben je instaat om in een kort contact te beoordelen en te inventariseren wat er nodig is, denk hierbij aan: screening op veiligheid, risico’s en haalbaarheid van jeugdhulp in het vrijwillig kader of het doorverwijzen naar voorliggende voorzieningen.

Kortom wil je betekenisvol werk doen en gaat jouw hart sneller kloppen om als een spin in het web te opereren vanaf de start van een advies en/of hulpvraag? Dan zien we jouw CV en sollicitatiebrief graag tegemoet.

Wij vragen:

  • HBO werk- en denkniveau;
  • Registratie in het kwaliteitsregister SKJ;
  • Aantoonbare ervaring met complexe casuïstiek in de jeugdzorg of jeugdbescherming;
  • Kennis van de jeugdwet en basiskennis van bestuursrecht, passend onderwijs, WMO,WLZ, PGB en participatie;
  • Kennis van de sociale kaart in en rond Alkmaar en lokale zorgstructuren;
  • Kennis over wijkgericht werken, opvoeding en ontwikkeling;
  • Kennis van de Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling;
  • Kennis van en ervaring met relevante methodieken of oplossingsgerichte benaderingen zoals Top- 3, Eén gezin één plan één regisseur en Eigen Kracht;
  • Competenties: je kan samenwerken, zowel je mondelinge en schriftelijke communicatie is effectief, duidelijk en bondig, je hebt een flexibele en proactieve houding en je kan out of the box denken.

Salaris en Solliciteren:

Deze functie valt onder de CAO Jeugdzorg schaal 10, prima secundaire arbeidsvoorwaarden en een jaarlijks studiebudget van €750,00.

Stuur je sollicitatiebrief en CV voor de sluitingsdatum (08 april 2024) naar Stichting Groeimee. sollicitatie@stichtinggroeimee.nl

Voor info: 06- 48873371 Ilje Mollerus (manager Stichting Groeimee)