Geplaatst op

Gedragswetenschapper / Orthopedagoog

(met basisdiagnostiek aantekening)

24 / 32 uur

Jij hebt van nature affiniteit met het menselijk welzijn. Voor deze functie gedragswetenschapper zoeken wij een nieuwe collega die specifiek interesse heeft in onderzoek naar kinderen en (jong)volwassenen. Voor je werkzaamheden werk je hybride tussen onze locaties in Noord-Holland.

Deze vacature gedragswetenschapper valt binnen het sociaal domein en richt zich met name op de volgende twee onderwerpen:

Integrale Vroeghulp
Soms ontwikkelen kinderen zich anders dan leeftijdsgenootjes. Integrale Vroeghulp is er voor iedere ouder die zich zorgen maakt of vragen heeft over zijn of haar kind van 0 -7 jaar. Dit kan bijvoorbeeld gaan over vragen over het gedrag dat het kind laat zien. Of over vragen rondom de ontwikkeling op cognitief, taal, sociaal, emotioneel of motorisch gebied. We willen ouders en kinderen zo vroeg mogelijk ondersteunen wanneer er zorgen en/of vragen zijn.

Kinderen en (jong)volwassenen
Met de diagnostiek bij kinderen en (jong)volwassenen leveren wij een belangrijke bijdrage aan de ondersteuning van mensen die (tijdelijk) vastlopen in hun leven en op zoek zijn naar de juiste ondersteuningsvorm.

De afdeling Onderzoek & Diagnostiek is een ondersteunende afdeling binnen Stichting Groeimee (jeugd) en Mee & de Wering (volwassenen). Zo is er altijd sprake van een samenwerking van meerdere disciplines. Jij bent verantwoordelijk voor het onderzoek en gaat na welke zorg- of ondersteuningsbehoefte de client nodig heeft. Het is een uitdaging om te motiveren en om je aan te passen aan de communicatie en de verschillende achtergronden en beperkingen van onze cliënten

Op dit moment is er binnen de gezamenlijke afdeling het meeste behoefte aan een gedragswetenschapper/ orthopedagoog met een expertise of interesse voor kind – en jeugd diagnostiek. De afdeling wordt organisatie breed ingezet. Je geeft regelmatig consultatie aan collega’s wanneer er vragen zijn rondom ontwikkeling en gedrag bij cliënten. Ook lever je een bijdrage aan beleidsontwikkeling op jouw vakgebied met andere collega’s binnen het aandachtsgebied Jeugd.

Wat breng je mee?

Een oplossingsgerichte instelling met een hoge mate van zelfsturing vinden wij naast een dosis humor en zelfreflectie belangrijk. Als gedragswetenschapper ben je analytisch, beschik je over empathisch vermogen en heb je een klantgerichte en collegiale instelling. Communicatieve vaardigheden zijn zowel mondeling als schriftelijk onmisbaar in jouw functie. Je haalt plezier uit het uitvoeren van onderzoek en kijkt met een open visie naar de mens. Wanneer je daarnaast ook onderstaand rijtje kunt afvinken, dan gaan we graag met jou in gesprek!

 • Een relevante WO-diploma (zoals Orthopedagogiek of Psychologie), met basisaantekening diagnostiek;
 • Kennis van en ervaring met de omgang met mensen met een (licht) verstandelijke beperking in combinatie met psychische en/of gedragsproblematiek en specifieke begeleidingsvragen als autisme, ADHD en niet-aangeboren hersenletsel;
 • Ervaring in (handelingsgerichte) diagnostiek
 • Affiniteit met en enthousiasme voor het werken de doelgroepen Jeugd;
 • Je bent geregistreerd in het SKJ-beroepsregister (of hiertoe bereid).

Wat kun jij van ons verwachten?

Naast een team van betrokken collega’s binnen een informele werkcultuur, bieden wij jou veel flexibiliteit en regelvrijheid in jouw werk.

 • CAO Jeugdzorg (Schaal 11)
 • Goede pensioenregeling
 • Ruime reiskostenregeling
 • Persoonlijk opleidingsbudget
 • Laptop en telefoon
 • Hybride werken in de regio Noord-Holland, hoofdkantoor in Alkmaar
 • Enthousiaste collega’s 

Enthousiast?

We ontvangen graag jouw CV en motivatie via sollicitatie@stichtinggroeimee.nl

Voor inhoudelijke vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Ilje Mollerus manager Stichting Groeimee.

Mail    :           i.mollerus@stichtinggroeimee.nl

Tel      :           06-48873371